Hendrik Leemans en Mathilda Coveliers zijn 70 jaar samen

Op tweede kerstdag, woensdag 26 december 1942, volop in WO II hebben Hendrik Leemans en Mathilda Coveliers van de Bosstraat in Boom hun ja-woord gegeven wat deze week leidde tot hun 70ste huwelijksverjaardag of platina bruiloft. Hendrik Leemans en Mathilda Coveliers zijn 70 jaar samen en hebben twee kinderen, vier kleinkinderen en vier achterkleinkinderen.

boey jan

Hendrik Leemans werd net na het beëindigen van WO I op 12 december 1919 geboren. "Ik ben zonet 93 jaar geworden en mijn vrouw is op 9 december 92 jaar geworden. Ja, op een of andere manier is december altijd wel een heel belangrijke maand geweest in ons leven", zegt de kranige Hendrik Leemans.

"Ja natuurlijk zijn er vervelend kwaaltjes en dit jaar heb ik wat tegenslag gehad met de gezondheid. Neen, we mogen niet klagen. Mijn wens is dan ook simpel, dat we hier nog lang mogen meedoen", vertelt Hendrik Leemans die geboren en getogen Bomenaar is.

Hendrik heeft net als zijn vrouw Mathilda bijna onafgebroken gewerkt op de steenbakkerij. "Ik begon destijds op veertien jaar als helper bij een pannenmaker. Later ben ik zelf pannenmaker geworden, een stiel die niet veel mensen gegeven is."

Hij is een van de laatste pannenmakers in de Rupelstreek, die de stiel nog beheerst en tot voor kort een graag geziene gast was op allerlei opendeurdagen in de baksteenwereld waar hij zijn pannen-kunsten toonde.

Jan BOEY

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio