Mechelaar een van de grootste verzamelaars van Bond-muziek

Paul Alaers (51) uit Mechelen was al vroeg gebeten door de Bondmicrobe. Intussen heeft zijn 007-verzameling imposante vormen aangenomen. Zijn collectie platen met Bond-muziek is ongekend.

Sven Van Haezendonck

"Op dat gebied ben ik een van de grootste Europese spelers", zegt hij. "Ik ben al sinds mijn jonge jaren gefascineerd door James Bond. In de jaren zestig begon het, toen we naast twee grote cinemazalen woonden. Ik herinner me nog al de grote, bombastische affiches van Goldfinger en Thunderball. Ik hield van actiefilms en wilde uiteraard James Bond worden (lacht)."

Zijn bedoeling was om van elke 007-film de officiële plaat te hebben. Allaers: "Ik begon naar rommelmarkten en beurzen te gaan. Aan elke standhouder vroeg ik of hij filmmuziek had, maar veel vond ik niet. Toen begon ik te zoeken op het internet. Ik kwam op eBay terecht, en dat is voor een verzamelaar het walhalla. Momenteel is het mijn enige terugvalbasis, samen met Amerikaanse platenwebsites zoals Musicstack."

Het is een kostelijke bezigheid. "Ik heb een kleine 350 langspeelplaten, 380 singles en 250 cd's met filmmuziek van 007. Dat is dus wel een kapitaal."

Het hele interview kan u lezen in de weekendkrant van Gazet van Mechelen van 29 en 30 december.

JDV, SVH

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio