Nieuwe burgemeester mag gemeentehuis pas op 2 januari binnen

Marc Van der Linden (N-VA), de nieuwe burgemeester Duffel, zal op dinsdag 1 januari het gemeentehuis niet binnen kunnen. Hij heeft noch een sleutel noch de alarmcode ontvangen.

Van Rompaey Chris

"Ik betreur de manier waarop het huidige schepencollege de bestuursoverdracht aanpakt", stelt Van der Linden onomwonden. "Ik heb de voorbije weken meermaals met uittredend burgemeester Guido De Vos (CD&V) contact opgenomen, maar zijn antwoord wat steeds dat hij tot 31 december middernacht burgemeester is. Helaas bleken ook inhoudelijke gesprekken met de meeste schepenen onmogelijk."

In Lier bijvoorbeeld overhandigt uittredend burgemeester Marleen Vanderpoorten (Open Vld) maandagnamiddag de sleutels van het stadhuis tijdens een officieel moment aan haar opvolger Frank Boogaerts (N-VA). Dat zit er in Duffel dus duidelijk niet in. "Van de burgemeester moet ik geen sleutel of code verwachten. De gemeentesecretaris heeft me gezegd dat ik de sleutel en de code van het alarmsysteem van hem op woensdag 2 januari zal krijgen. Ik hoop dat er tegen dan ook een internetaansluiting in het kabinet van de burgemeester is", grijnst Marc Van der Linden.

En wat als er zich op dinsdag 1 januari een calamiteit zou voordien?

"Daarover heb ik afspraken gemaakt met brandweercommandant Chris Serneels", stelt Marc Van der Linden de Duffelaars gerust.

"Het zal op die ene dag wel niet aankomen, zeker", reageert burgemeester Guido De Vos.

Chris VAN ROMPAEY

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio