Hindernissenparcours op ijspiste van Badboot

De Badboot wordt op zaterdag 19 januari omgebouwd tot een hindernissenparcours op glad ijs. Die dag vindt de Belgische kwalificatiewedstrijd voor het wereldkampioenschap Ice Cross Downhill plaats. Atleten die op ijshockeyschaatsen langs obstakels en over hindernissen aan een waanzinnige snelheid naar beneden denderen, dat is de essentie. Het wereldkampioenschap zelf vindt plaats op een helling, zoals de naam doet vermoeden. De Belgische kwalificatiewedstrijd gaat weliswaar door op een horizontaal oppervlak.

Vranckx Filip

"In de ochtend wordt van start gegaan met de voorbereidingen", zegt Philip De Prest, eigenaar van de Badboot. "Allerlei hindernissen en obstakels worden op de schaatspiste geplaatst. De kwalificatiewedstrijd zelf start om 13u. Omstreeks 17u zal duidelijk zijn welke vijf waaghalzen onze Belgische ploeg zullen vervolledigen in het Nederlandse Landgraaf, de locatie van een van de stops van het eigenlijke wereldkampioenschap."

Olympisch of niet

De vijf besten van de kwalificatiewedstrijd op de Badboot zullen op 9 februari deel uitmaken van het Belgische team dat in Landgraaf om de beker strijdt. Dat team bestaat al uit ex-olympisch atleet Pieter Gysel en de winnaar van de Belgische editie van 2010, Gwen Van Aken. "De kwalificatiewedstrijd op de Badboot is niet uitsluitend voor professionele hockeyers of schaatsers. Werkelijk iedereen kan deelnemen", zegt Jacob Vanluchene van Jet Import NV, de Belgische invoerder van Red Bull en organisator van het event. "In landen als Canada is het niet ongewoon dat meer dan 15.000 atleten zich inschrijven voor de nationale kwalificaties. Toch ben je best net iets beter dan de gemiddelde amateurschaatser, wil je kans maken op een plaats in het Belgische team."

RUAE

Kwalificatiewedstrijd Ice Cross Downhill, van 13-17u op 19 januari aan het Kattendijkdok. Deelname en toegang voor publiek: gratis. Inschrijven via

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio