Ook conducteur die benen verloor in fout bij opstapincident

Zowel de reiziger die in 2009 in het station van Dinant op het laatste moment nog op de trein wilde springen als de conducteur die dat probeerde te verhinderen en zo zijn benen verloor, is in de fout gegaan bij het incident.

fvranckx

Dat oordeelde de raadkamer van Dinant, aldus Het Nieuwsblad. Beide mannen zullen zich nu moeten verantwoorden voor de rechtbank.

Op 23 mei 2009 probeerde Brusselaar Jean-Marie Hennaut (nu 73) met zijn vrouw en twee kleindochters nog aan boord te geraken van een trein nadat conducteur André Cornette (54) op zijn fluitje had geblazen. De treinbegeleider probeerde te beletten dat Hennaut alsnog door door een openstaande deur zou glippen maar kreeg het aan de stok met de reiziger. Beide mannen belandden daardoor onder de trein. Cornette verloor zo zijn twee benen, Hennaut een halve voet.

De treinbegeleider wordt nu beschuldigd van het toedienen van slagen en verwondingen. De passagier moet zich voor de correctionele rechtbank verantwoorden omdat hij de richtlijnen van de conducteur niet volgde en toch op een wegrijdende trein wou stappen.

Sinds het incident werken de NMBS en Infrabel aan een nieuwe startprocedure. Die zou over twee jaar in werking moeten treden.

Archieffoto JVE

MEER OVER NMBS