Illegaal belandt met gestolen wagen in autoshowroom na wilde achtervolging

In de buurt van Sint-Niklaas is een automobilist zwaargewond geraakt na een wilde politieachtervolging. De bestuurder van de vluchtende wagen, een 18-jarige jongen die illegaal in ons land verblijft, raakte daarbij zwaargewond. Dat meldt het parket van Dendermonde. De jongen werd zaterdag door de onderzoeksrechter aangehouden. Hij beweert een Algerijn te zijn.

fvranckx

De politie had omstreeks 1.30 uur een gestolen Dacia Duster opgemerkt op de N70 van Gent naar Antwerpen en zette daarop de achtervolging in. Toen de bestuurder, die snelheden tot 150 km/h haalde, een wegversperring van de politie probeerde te ontwijken in de buurt van Sint-Niklaas, raakte hij de berm en kwam hij in de showroom van een SEAT-verdeler terecht.

De schade in het gebouw loopt op tot in de honderdduizenden euro's. De man moest uit zijn voertuig worden bevrijd en werd zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis.

De jongeman werd ter beschikking gesteld van het Antwerpse parket omdat de diefstal van de wagen in Antwerpen gebeurde. Het Antwerpse parket zal nu beslissen of de man voorgeleid wordt bij de onderzoeksrechter.

Foto GDR

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio