120 gedupeerden eisen geld terug van Fitness Siniscoop

Print
Sint-Niklaas - 120 gedupeerden dienden een schuldvordering in na het faillissement van Fitness Siniscoop. Curator Alain Cleyman start wellicht een aansprakelijkheidsvordering op.
De BVBA Servex achter Fitness Siniscoop legde op 5 november de boeken neer bij de rechtbank van koophandel in Dendermonde. Een hoop mensen gingen op het laatste moment nog in op een promotiecampagne van fitnessabonnementen.

De zaakvoerder bood jaar- en winterabonnementen met een fikse korting aan, goed wetende dat het schip aan het zinken was. In totaal zijn 120 mensen op die manier bedrogen. Curator Alain Cleyman onderzoekt nu de mogelijkheid om bij de rechtbank een aansprakelijkheidsvordering op te stellen.

"Die vordering zorgt ervoor dat de verantwoordelijken van het faillissement persoonlijk kunnen opdraaien voor het nadeel van de gedupeerden. Tegen eind januari is mijn onderzoek afgerond en weet ik of de zaak gepleit kan worden voor de rechtbank." De vennootschap achter het fitnesscomplex bleek de afgelopen twee jaar al verliezen te draaien. De totale schuldenlast klokte op vijf november 2012 af op 180.000 euro. "Dat zijn niet enkel schulden bij de gedupeerden, maar ook bij de verhuurder en het personeel", voegt Cleyman toe.

De zaakvoerder van de fitnesszaak is Luc Van De Casseye, de sterke man achter Siniscoop.

SOPY
MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio