Wordt Lance Armstrong 'Texaan van het Jaar'?

Wordt Lance Armstrong 'Texaan van het Jaar'?

Wordt Lance Armstrong 'Texaan van het Jaar'?

Print
Ex-wielrenner Lance Armstrong is één van negen genomineerden die zondag in een referendum van The Dallas Morning News 'Texaan van het Jaar' kunnen worden. De 41-jarige Armstrong werd eind oktober door het Amerikaans Antidopingagentschap als notoir dopinggebruiker ontmaskerd. Hij werd levenslang geschorst en verloor zijn zeven tourzeges.

"We hebben Armstrong dan ook niet genomineerd omwille van het lichtend voorbeeld dat hij de Texanen geeft", verklaarde de Morning News. "De Texaan van het Jaar is voor ons degene die de grootste impact op het nieuws gehad heeft, of dat nu op positieve of negatieve wijze gebeurd is. Het geeft een beeld van wat Texanen doen, niet van wat we willen dat ze doen."

"Geslepen leugenaar"

De Amerikaanse krant noemt Armstrong een "vechter, een overlever en een ijskoude geslepen leugenaar". "De crash van Armstrong heeft een krater achtergelaten, zo groot als de staat Texas zelf. Uit zijn pijnlijke neergang kunnen we de les trekken dat we altijd voorzichtig moeten zijn met heldenverering." In zijn glorieperiode, nadat hij in 1999 voor het eerst de Tour de France gewonnen had, werd Armstrong door de Dallas Morning News tot 'Texaans Sportpersoonlijkheid van het Jaar' verkozen.

Belga
Archieffoto

Meer sportnieuws