Opnieuw man onder New Yorkse metro geduwd

De politie van New York zocht vrijdag naar een ongeveer twintigjarige vrouw, die donderdagavond een onbekende man vermoordde door hem onder de metro te duwen.

mceulemans

Het is al de tweede keer op een maand tijd dat iemand zo om het leven komt. Het ongeval gebeurde in de wijk Queens.

De jonge vrouw was volgens getuigen tegen haarzelf aan het praten en stapte over en weer over het perron. Op het moment dat de metro aankwam, duwde ze de man op de sporen. Het slachtoffer stond met zijn rug naar de vrouw op het moment van de feiten.

Ze kon ontkomen, en vrijdag ging de politie actief op zoek naar haar. Daartoe werden ook beelden van een bewakingscamera publiek gemaakt op Twitter.

Het is al de tweede keer op minder dan een maand tijd dat zo'n incident zich voordoet in de New Yorkse metro. Op 3 december werd een 58-jarige man op de sporen geduwd na een ruzie op het perron. De vermoedelijke dader, een 30-jarige, is aangehouden.

Nog op vrijdag maakte Michael Bloomberg, burgemeester van New York, bekend dat het aantal moorden in de stad in 2012 de laatste 50 jaar nooit lager lag.

Dit jaar werden in totaal 414 moorden gepleegd, of 19 procent minder dan in 2011 (515). Dat is het laagste cijfer sinds 1963, het jaar waarin de stad die gegevens begon bij te houden.

Belga Archieffoto

MEER OVER Londen

Nu in het nieuws