Camera's die otters observeren in Broek de Naeyer gestolen

De opgestelde camera's om het wel en wee van de otters in het Broek de Naeyer te filmen zijn gestolen. Het is algemeen geweten dat deze camera's sinds het programma 'Dieren in nesten' erg in trek zijn.

De Naeyer-domeinwachter Jorn Van den Bogaert vertelt dat ze het slachtoffer zijn geworden van dieven die dergelijke camera's vermoedelijk voor eigen (natuur)gebruik hebben gestolen. Ze ontdekten het toen ze na het weekend de beelden wilden gaan ophalen. "Het gebied waar ze staan is niet toegankelijk voor wandelaars. Voorts waren de camera's beveiligd met stalen behuizingen, kabels en een stevig slot. De dieven moeten dus goed op de hoogte zijn geweest en het nodige materiaal bij zich hebben gehad om deze diefstal te plegen", zegt Jorn Van den Bogaert, werkzaam voor de Provinciale Groendomeinen regio Mechelen en domeinwachter in het Broek de Naeyer.

Door deze diefstal is ook de natuurliefhebber de klos. De camera's leverden immers mooie beelden op van het dierenleven in dit exclusieve natuurgebied Broek de Naeyer. Recent zijn er zich otters komen vestigen. Uniek want het is ruim 20 jaar geleden dat ze hier nog werden gezien. Er werden niet alleen al mooie beelden van de otters gemaakt, maar ook van kussende bevers en zelfs van een steenmarter, een dier waarvan de domeinwachters daarvoor niet wisten dat het in het Broek de Naeyer leefde.

Jan BOEY

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio