Philip Fagoo mijdt jeugdtornooien

De vijftienjarige Philip Fagoo kan met een tevreden gevoel terugblikken op een performante tennisweek.

ikerremans

Voor eigen publiek won hij afgelopen zondag op ISC in Oud-Turnhout zijn eerste eindzege in jongens 16/2. Op het enkeltornooi van De Chalet in Grobbendonk probeerde hij deze week een verlengstuk te breien aan zijn succesverhaal.

“Het heeft niet mogen zijn”, bekende de vijftienjarige C30/1-speler. “Ik verloor eerst in achtste finale van mannen 5 van Jonas Boeckx (C30/3). Het waren drie fel bevochten sets (5-7, 6-4, 6-2). Een uurtje later moest ik al terug de baan op tegen het eerste reekshoofd van mannen 4. Ik had mijn vorige wedstrijd nog in de benen, terwijl mijn tegenstander Tobias De Bruin (C15/2) een stuk sterker was. Ondanks mijn dubbele nederlaag blik ik tevreden terug. Ik versloeg toch Philip Calluy die vier klassementen hoger gerangschikt staat."

"Sinds twee jaar ben ik gepassioneerd aan het tennissen. Ik voel dat ik grote vordering boek. Ik zou graag dit jaar zoveel mogelijk punten sprokkelen zodat ik een grote sprong kan maken op de klassementenladder. Daarom ga ik geen jeugdtornooi meer spelen. Voor mijn eigen club maakte ik nog wel een uitzondering. Het deed wel deugd die jeugdreeks op ISC te winnen. Zeker omdat ik vorig jaar geen enkel tornooi won. Maar ambitie om een plaats te veroveren voor de Masters heb ik niet. Geef mij maar de leeftijdscategorieën.”

MaDu Foto Joren De Weerdt

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio