1 / 2

Katja Retsin lijdt aan zwangerschapsdementie

Presentatrice Katja Retsin (40) is 5 maanden zwanger van haar derde baby met zanger Jan Schepens (42). Als alles goed gaat hebben Manou (6) en Milla (3) er binnen een viertal maanden een nieuw broertje of zusje bij. Ondanks haar ervaring gaat de zwangerschap niet over rozen.

tandries

Zo had Retsin de eerste maanden van haar zwangerschap veel last van ochtendmisselijkheid: "Ik vind het superleuk om zwanger te zijn, maar als je meer dan drie maanden aan één stuk door misselijk bent, is het best zwaar. Zeker als je al twee kinderen hebt rondlopen." Inmiddels gaat het wel wat beter met Katja, maar toch zijn alle problemen nog niet van de baan.

Retsin heeft sinds haar zwangerschap last van verstrooidheid. Zelf noemt ze het 'zwangerschapsdementie'. "Ik reed een tijdje geleden een afrit van de autosnelweg op. Tegenliggers moesten stoppen, zodat ik kon draaien. Ik was duidelijk verstrooid. Als ik nu ga tanken, denk ik ook tien keer na. Want bij mijn vorige zwangerschap tankte ik benzine in plaats van diesel", aldus de presentatrice in een interview met Q-music.

Gouden cup

"Ik ben trouwens altijd al een braaf meiske geweest", lacht Katja. "Maar wat kattenkwaad nu en dan moet toch kunnen. Het mag niet de spuigaten uitlopen, dat niet, maar stel dat onze dochters altijd braaf zouden zijn... Ook saai, tòch?"

Katja heeft ongewild een vervroegd zwangerschapsverlof gekregen toen 'Voor de show' werd stopgezet. Het VTM-showbizzprogramma werd na 14 maanden afgevoerd. Tijdens de laatste aflevering was de presentatrice allesbehalve droevig, maar grapte ze wat over haar toestand. Zo zei ze het spijtig te vinden dat ze geen Gouden cup gewonnen had, een award voor 'snelst groeiende boezem'.

Lees ook: Katja Retsin: "Jan heeft gelukkig geen Sam Gooris-syndroom" Katja Retsin: "De ene dag hoorde ik erbij, de andere plots niet meer" Foto: Véronique De Kock geeft Katja Retsin speelse tong

NIET TE MISSEN