Slachtoffer bosmaaier-aanval wil poging tot moord

De 35-jarige man die vorige maand bij een geval van verkeersagressie de bestuurder van een wagen met een bosmaaier aanviel in Sint-Niklaas, moet volgens het slachtoffer vervolgd worden voor poging moord. Dat verklaarde de advocaat van het slachtoffer vrijdag voor de raadkamer in Dendermonde.

ikerremans

De feiten gebeurden op 8 november op een rotonde bij de afrit Sint-Niklaas. De bestuurder van een personenwagen ging in discussie met de bestuurder van een bestelwagen over een manoeuvre op de snelweg. De agressieveling was passagier in de bestelwagen en ging het slachtoffer tijdens de discussie te lijf met een bosmaaier. Het slachtoffer werd zwaargewond opgenomen in het ziekenhuis en verloor een deel van zijn linkerbeen.

De man werd aangehouden voor opzettelijke slagen en verwondingen met arbeidsongeschiktheid en verboden wapendracht, waarbij de bosmaaier als wapen werd beschouwd. Maar Frederic Thiebaut, de advocaat van het slachtoffer, heeft nu de herkwalificatie naar poging tot moord gevraagd. Hierdoor zou de verdachte tot twintig jaar cel riskeren. De raadkamer van Dendermonde heeft de zaak met een week uitgesteld.

Foto Geert De Rycke

MEER OVER Sint-Niklaas

Mobiliteit en haven

MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio