Stad wil omgeving Den Horst aanpakken

Stad wil omgeving Den Horst aanpakken

Stad wil omgeving Den Horst aanpakken

Print
Turnhout - Het stadsbestuur wil de omgeving 'Den Horst' aanpakken omdat het er verwaarloosd bij ligt. Er wordt alvast een woning aangekocht in de Hogestraat.
De voorbije jaren deed de stad al enkele strategische aankopen in het projectgebied tussen de Steenweg op Hoogstraten, Noord-Brabantlaan en de Hogestraat. Op lange termijn wil de stad het gebied immers volledig herinrichten omdat het een toegangspoort van de stad is en er nu redelijk verwaarloosd bijligt. Een deel van de gronden wordt nu zelfs gebruikt als hondenloopzone om wild te parkeren en te sluikstorten.

"Als we de buurtweg die over het terrein loopt verleggen en als we de laatste twee woningen in de Hogestraat kunnen aankopen, dan bestaat de mogelijkheid om daar een woonproject te realiseren", aldus Hanne Teunckens van de dienst Projectmanagement. "Tegen de Hogestraat zou er dan een pleintje komen en de eigenaars van de tuinen aan de Steenweg op Oosthoven kunnen dan ook een rechte tuin krijgen en de mogelijkheid om achteraan een garage te bouwen. De huisjes aan de andere kant komen dan ook aan dat nieuwe plein te liggen. Tenslotte zouden er op de braakliggende gronden van de stad ook nog nieuwe woningen kunnen komen."

De stad gaat nu over tot de onderhandse aankoop van een woning in de Hogestraat 11 voor de prijs van 45.000 euro. De woning stond al een hele tijd leeg. De woning nummer 9 is in uiterst slechte staat, maar wordt tijdens de zomer nog bewoond door de eigenares. De stad zal uiteindelijk pas overgaan tot een algemene sloop als ook die woning nummer 9 in eigendom is.

Toon Verheijen
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio