Bart De Wever kruipt in huid van cowboy

"Bart De Wever heeft de afgelopen maand meerdere keren het Sportpaleis laten vollopen", onthulde Mark Uytterhoeven gisteren in De Kruitfabriek op VIER. De Wever, die te gast was in het praatprogramma, passeerde immers de revue in een filmfragment op Night of the Proms. Iets wat geen enkele aanwezige door leek te hebben.

Terwijl symfonieorkest Il Novecento de muziek uit de westernklassieker 'The Good, The Bad And The Ugly' speelde, werd een scène uit deze film op groot scherm geprojecteerd. De Wever vertolkte hierin één van de hoofdrollen. Zijn stoppelbaard, dreigende blik en cowboy-outfit zaten er ongetwijfeld voor iets tussen dat niemand, zelfs zijn eigen vrouw, hem herkende.

"Toen ze het mij vroegen, wilde ik het meteen doen. Ik heb die film al twintig keer gezien. Ik moest enkel vieze gezichten trekken en met mijn ogen rollen, niet moeilijk", verklaart de N-VA'er. Brein achter het filmpje was de presentator van de Proms, Carl Huybrechts. "We wilden Patrick Janssens er ook bij. Hij heeft geweigerd. Vervolgens vroegen we het aan Elio Di Rupo, maar hij heeft nooit geantwoord."

Nu in het nieuws