1 / 2

Getest: 2 weken perfecte nagels?

Of ik een nieuwe nagelbehandeling wil uitproberen die je twee weken perfect gelakte nagels belooft? Als ex-eigenaar van gelnagels hoeven ze mij dat geen twee keer te vragen. De nieuwe behandeling heet CND Shellac en bestaat uit vier laagjes lak die telkens moeten drogen onder een UV-lamp. Tijd voor een test.

tandries

Gewone nagellak brokkelt snel af door dagelijkse bezigheden. Zo goed als dagelijks lakken is de boodschap als je steeds met verzorgde nagels voor de dag wilt komen. Als je niet zo handig bent met het borsteltje, zoals ik, is keurig lakken op zich al een opgave. CND Shellac belooft minstens twee weken perfect gelakte nagels zonder afbrokkelen en zonder beschadigde nagels achteraf. Het nieuwe product houdt ergens het midden tussen gewone nagellak en gelnagels. De Shellac gaat op je nagels als nagellak, ziet eruit als gel en is in tien minuten te verwijderen.

VIER LAGEN

Vol verwachting schuif ik aan de beautytafel bij Oro Nails in Wijnegem, de Shellacverdeler voor België. De nagelstyliste trekt grote ogen als ze mijn nagels onder ogen krijgt. De gelnagels hebben duidelijk hun sporen nagelaten. Ze verwent me eerst met een uitgebreide nagelbehandeling en maakt mijn nagelriemen vrij. Daarna brengt ze de base coat aan. Die moet 10 seconden uitharden onder de UV-lamp. Vervolgens mag ik uit 36 kleurtjes mijn favoriet kiezen: het wordt een bordeauxtint met de veelbelovende naam red baroness.

Als de basislaag is uitgehard, krijgen mijn nagels hun kleur met twee lagen color coat. Die moeten telkens twee minuten uitharden onder de UV-lamp. De finishing touch is een laagje top coat, voor de nodige glans. De volledige Shellacbehandeling kost me ongeveer een half uur, en er is geen vijl aan te pas gekomen. Een heel verschil met gelnagels, waar je anderhalf uur voor moet uittrekken en je nagels bewerkt worden met een hele collectie vijlen.

BARSTJES

De nagelstyliste verzekert me dat er ook bij het verwijderen van de nagellak geen vijl aan te pas komt en dat de hele procedure amper 10 minuutjes duurt. Als bewijs verwijdert ze bij één nagel de Shellac. Ze wikkelt mijn nagel in een remove wrap en na tien minuten komt de Shellac vlot van mijn vinger. De restjes verwijdert ze zachtjes met een bokkenpootje.

En het resultaat? Dat mag er zeker zijn. Mijn nagels zien er een stuk natuurlijker uit vergeleken met mijn vroegere gelnagels. De lak is professioneel en perfect aangebracht zonder ook maar een millimeter buiten de lijntjes te kleuren. Maar houdt het ook twee weken? Ruim een week ben ik in de wolken met mijn mooie nagels, maar daarna duiken de eerste barstjes op. En voor de twee weken om zijn, begint de lak er behoorlijk rommelig en afgebladderd uit te zien. Voor 35 euro verwachtte ik toch een iets langere houdbaarheidsdatum.

Van beschadiging aan mijn nagels is evenwel geen sprake: de Shellacnagellak is een stuk vriendelijker voor je nagels dan gelnagels. Al zou dit product een pak interessanter zijn als er een groter prijsverschil met gelnagels was of als je de Shellacnagellak zelfs zou kunnen aanbrengen.

Een Shellac-behandeling kost 35 euro. Op cndshellac.be vind je adressen van salons die de behandeling aanbieden.

PLUS + Perfect en natuurlijk resultaat Blijft minstens één week mooi Beschadigt je nagels niet MIN - Duur: 35 euro voor een behandeling. Houdt niet de beloofde twee weken Je kunt de nagellak thuis niet zelf aanbrengen

NIET TE MISSEN