Jonge bromfietser in coma na overval?

Kevin Staes (21) uit Beerse ligt in een coma in het ziekenhuis na een mysterieus incident met zijn bromfiets op de Beersebaan in Rijkevorsel. Zijn moeder, Martine Moeskops (44), tast in het duister over wat er afgelopen zaterdagnacht juist met haar zoon is gebeurd.

jrosquin

Voorbijgangers vonden Kevin Staes zondag om 1.30u zwaargewond terug op het pas vernieuwde kruispunt van de Beersebaan en de Hoge Heideweg in Rijkevorsel. De portefeuille, gsm en de helm van de bromfietser lagen om een nog onbekende reden niet meer bij het slachtoffer. Kevin Staes ligt nog altijd in een coma in het Algemeen Ziekenhuis Turnhout, Campus Sint-Elisabeth.

Zijn toestand blijft zeer kritiek. De politie en ook zijn moeder, Martine Moeskops uit Beerse, tasten enkele dagen na het incident in het duister over wat de jongeman juist is overkomen. Martine Moeskops lanceerde via Facebook al een oproep naar meer informatie.

Volgens zijn moeder heeft hij nog eens bezoek gebracht aan café Aan de Waterkant in Sint-Jozef-Rijkevorsel. ’s Nachts om 1.15u heeft hij met zijn gsm nog een sms’je gestuurd naar een vriend met de melding dat hij onderweg was naar hem. Maar daar is hij nooit aangekomen.

De politie bezocht dezelfde nacht nog de plaats van het ongeval. Een buurtonderzoek leverde niets op. Zijn moeder is er van overtuigd dat het niet om een ongeval maar om een overval gaat.

De vrouw diende donderdag bij de lokale politie Noorderkempen een klacht in tegen onbekenden. Het onderzoek naar de juiste omstandigheden van het incident loopt nog door.

Personen die meer informatie hebben over het ongeval of over de spullen van Kevin Staes die zijn verdwenen, mogen Martine Moeskops contacteren via haar gsm-nummer 0495.14.20.59 of de lokale politie Noorderkempen via 03.340.88.00.

BART VAN DEN LANGENBERGH

Foto: Mia Uydens Martine Moeskops, de moeder van Kevin Staes

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio