Tweede scheiding kost Berlusconi 36 miljoen euro per jaar

De Italiaanse ex-premier Silvio Berlusconi is gescheiden van zijn tweede vrouw Veronica Lario en zal jaarlijks 36 miljoen euro alimentatiegeld moeten betalen. Dat schrijft de krant Corriere della Sera vrijdag. Het stel is al sinds 2009 uit elkaar. Eerder raakte bekend dat de 76-jarige Berlusconi een nieuwe vriendin heeft die 49 jaar jonger is.

awillems

Zijn 56-jarige ex-vrouw Lario beschuldigde haar echtgenoot ervan dat hij relaties had met minderjarige vrouwen en kondigde in 2009 al aan dat ze een scheiding wilde. Toen publiceerde een krant dat Berlusconi aanwezig was op het verjaardagsfeest van een 18-jarig model dat hem "daddy" noemde.

Berlusconi en Veronica Lario, een voormalige actrice, kregen drie kinderen tussen 1984 en 1988. De twee trouwden in 1990, maar zijn de laatste tien jaar uit elkaar gegroeid. Ze zijn sinds 2009 officieel uit elkaar. Nu de scheiding officieel is, zal de ex-premier elke maand 3 miljoen euro aan alimentatie moeten betalen.

De nieuwe vriendin van Berlusconi, de 28-jarige Francesca Pascale, was gemeenteraadslid in Napels voor Berlusconi's partij Volk van de Vrijheid.

Belga

MEER OVER Silvio Berlusconi

Nu in het nieuws