Pendelbus Linkeroever brengt 43.000 mensen naar hun werk

De Linkeroeverpendelbus reed dit jaar zo’n 43.000 mensen uit Antwerpen en het Waasland van of naar hun werk. In 2013 zal het pendelbusproject nog verder uitgebouwd worden.

drombouts

De Linkeroeverpendel viert feest. De dienst van de Maatschappij Linkerscheldeoever (MLSO) had er halfweg deze maand 40.000 ritten op zitten. Dit jaar namen 43.000 mensen de pendelbus van of naar hun werk. Daardoor verminderde de CO²-uitstoot met bijna 900 ton. Het project legt na drie jaar puike resultaten voor.

“Het project startte in 2010 en de pendelbus brengt vanuit Antwerpen en het Waasland havenwerknemers van en naar hun werk”, schetst directeur Peter Van de Putte van de MLSO.

“Er zijn al zeven routes: vier naar de kerncentrale in Doel en drie naar bedrijven in de Waaslandhaven. Dit jaar vervoerde de pendeldienst gemiddeld 167 pendelaars per dag. de Antwerpen havenwerknemers directeur Meer dan 80 bedrijven of uitzendkantoren reserveerden via het online- reservatiesysteem.”

Het aantal pendelaars steeg dit jaar met tienduizend ten opzichte van 2011. “Een absoluut record”, zegt Van de Putte. “Veel wagens blijven op stal.”

“MLSO wil het pendelbusproject in 2013 verder uitbouwen tot een stabiel en onmisbaar gegeven in de Waaslandhaven. Het is de bedoeling om gerichter promotie te voeren naar werknemers en bedrijven toe.

Maar 2013 is in principe het laatste jaar van dit succesvolle project. Hopelijk wordt de subsidiëring nog verlengd”, besluit Peter Van de Putte.

YV

Archieffoto Stefaan Van Hul

Mobiliteit en haven

MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio