Taxicheques voor senioren blijven uit

De taxisector in Mechelen is niet tevreden met het huidige beleid. N-Taxi, het grootste bedrijf in de stad, klaagt onder andere het gebrek aan standplaatsen en de nieuwe tarieven aan. "En wat met de beloofde taxicheques voor senioren?"

Sven Van Haezendonck

In september kondigden burgemeester Bart Somers (Open Vld) en eerste schepen Caroline Gennez (sp.a) hun plan voor goedkopere taxicheques aan. Vanaf 1 januari 2013 zouden zeventigplussers en mensen met een beperking de taxicheques kunnen gebruiken als alternatief voor het afgebouwde net van stadsbussen. Maar de invoering van de cheques is na de gemeenteraadsverkiezingen blijkbaar een stille dood gestorven.

"Er is een overleg geweest. Onmiddellijk daarna kwam het initiatief ruim in de pers, maar sindsdien hebben wij er niets meer van gehoord. Onze emails naar het stadsbestuur blijven onbeantwoord", zucht Patrick Ninite, zaakvoerder van N-Taxi. Ook uw krant probeerde burgemeester Somers en eerste schepen Gennez donderdag te bereiken voor een reactie. Tevergeefs.

Voor Ninite is het de zoveelste slechte ervaring met de stad. Sinds 2010 heeft hij een procedure lopen tegen de stad. "Eerst hebben we geprobeerd te bemiddelen met het schepencollege, maar ons verzoek is afgewezen. Nu wacht de klacht op behandeling bij de fiscale kamer van de rechtbank van eerste aanleg in Antwerpen", zegt zijn advocaat Joris Vercammen. Patrick Ninite neemt het niet dat hij elk jaar 500 euro belastingen per voertuig moet betalen, terwijl de stad haar verplichtingen niet nakomt.

Lees meer in de vrijdagkrant van Gazet van Mechelen.

SVH

Foto Patrick Hattori

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio