Wilrijk kent op 19 januari de Geitetrofee 2012 toe

Wilrijk kent op 19 januari de Geitetrofee 2012 toe

Wilrijk kent op 19 januari de Geitetrofee 2012 toe

Print
Wilrijk -

Wilrijk kent op 19 januari de Geitetrofee 2012 toe. De jury nomineerde zoals elk jaar drie kandidaten om wielrenster Jessy Druyts op te volgen op de erelijst.

Naast een representatieve groep van stemgerechtigden kunnen ook de inwoners van het district tijdens de nieuwjaarsreceptie op de Bist hun voorkeur uitspreken.


De Geitetrofee beloont een Wilrijkenaar of een vereniging die zich in de loop van het voorbije jaar of voor een langere periode verdienstelijk heeft gemaakt voor het district en de bevolking.

Na een eerste deliberatie van de jury komen nog drie kandidaten in aanmerking. Striptekenaar Steven De Rie (44) is de huistekenaar van ’t Vaalms Stripcentrum aan de Boomsesteenweg. De Rie (rechts op de foto naast cultuurschepen Hans Ides) creëerde in het voorbije jaar in opdracht van het district het album ‘Wijsneuzen in Wilrijk’. In het stripverhaal is een hoofdrol weggelegd voor Wilrijks erfgoed.

Bob Le Duc (67) neemt na vierenveertig jaar afscheid als lid en gewezen voorzitter van de beheerraad van het Valaarhof. Hij was één van de medestichters van het kinderdagverblijf ’t Valaartuintje en leidde alle bouwprojecten ronde het Valaarhof in goede banen. Hij mag ook fier terugblikken op de organisatie van vijftig jaar Vlaamse kermis op het Valaar.

De derde kandidaat is de Topsportschool van het Leonardo Lyceum. Die wordt geleid door gewezen internationaal scheidsrechter Frans Van den Wijngaert. Op het domein van Fort 6 combineren toekomstige topsporters een schoolopleiding met een uitgebreid sportpakket. Enkele bekende afgestudeerden zijn snowboarder Seppe Smits, Rode Duivel Moussa Dembele en olympisch skister Karen Persyn. In het voorjaar wordt op het Fort gestart met de bouw van een gloednieuwe school.

Nadat iedereen de gelegenheid heeft gehad om zijn stem uit te brengen, wordt de Geitetrofee op zaterdag 19 januari om 16 uur uitgereikt tijdens een receptie op het districtshuis. De Nieuwjaarsdrink op de Bist heeft plaats tussen 13 en 17 uur.

Luk Luyte

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio