Stel feestende benen entree naar Vismarkt

Welgeteld 18.757 plaatjes heeft Mechelaar Jan Smets de voorbije zeven jaar geschoten. Een van die foto's fleurt voortaan reuzengroot de entree van de Vismarkt in de Nauwstraat op: de foto het majorettekorps Va et Vient.

Sven Van Haezendonck

Het is een beeld waar niemand naast kan kijken op de poort van Casa: 10,4 meter breed en 3,5 meter hoog, misschien wel de grootste foto van Mechelen. "Een stel feestende benen. De foto heb ik gevonden op het internet", zegt uitbater Toon Peeters van café De Gouden Vis. Hij zorgt al enige tijd voor de creatieve invulling van de garagepoort. "Het houdt graffiti weg. Maar het vorige kunstwerk, een zeezicht, was een beetje versleten", geeft hij aan.

Via Flickr, een website om foto's te delen, kwam Peeters terecht bij Jan Smets, gewaardeerd blogger op Mechelen Blogt en medewerker van uw krant. Hij is de man die het majorettekorps Va et Vient dit voorjaar in beeld bracht. "Dat een foto van mij nu heel groot staat afgebeeld op een plek waar veel mensen passeren, middenin het uitgaanscentrum van de stad, vervult me natuurlijk met enige fierheid. Ik ben vereerd."

En ook Toon Peeters is blij met het resultaat. "De foto weerspiegelt mooi het leven in de stad. En het majorettekorps Va et Vient staat niet alleen voor traditie, maar ook voor vernieuwing."

Lees meer in de vrijdagkrant van Gazet van Mechelen.

SVH

Foto Patrick HattoriMeer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio