Smoelenfotograaf Luc Perdieus moet verhuizen

Smoelenfotograaf Luc Perdieus moet verhuizen

Smoelenfotograaf Luc Perdieus moet verhuizen

Print
Mechelen - Luc Perdieus is al meer dan dertig jaar op de Mechelse Leermarkt actief als fotograaf. Door vernieuwingen aan het gebouw waar zijn fotostudio gevestigd is, moet hij verhuizen.
"Al sinds 1979 heb ik mijn zaak op de Leermarkt in Mechelen. De verhuizing zorgt ervoor dat ik nu een heel hoofdstuk uit mijn carrière moet afsluiten", zegt Luc Perdieus. "Met pijn in het hart doe ik daarom een groot deel van mijn collectie van oude fotoapparatuur, ontwikkelingsmateriaal en eigen werken van de hand."

In Mechelen is Perdieus al jaren een gevestigde waarde. De laatste tijd kwam de man vooral onder de aandacht met zijn Smoelenboek. Dat is een verzameld werk van portretten, dat een inkijk moet geven in het leven van de gefotografeerde. "Ik heb mezelf altijd beschouwd als half psycholoog en half fotograaf. Enkel door te weten wat er in de leefwereld van mensen speelt, kan je ze volgens mij portretteren op een natuurlijke manier. Het contact met het onderwerp op de foto, is dan ook een integraal onderdeel van mijn werk. Dat is voor het Smoelenboek niet anders."

Ondanks deze tegenslag denkt de Mechelaar nog niet aan stoppen. "Ik ken maar weinig fotografen die stoppen op hun 65ste. Fotografie is voor de meesten onder ons een passie. Sommige klanten vragen al lachend of ik binnen ben. Dat is zeker niet het geval. Ik zit nu eenmaal in een situatie waarin het mes me op de keel wordt gezet, maar ik ga zonder twijfel op zoek naar een plek om mijn werk voort te zetten", sluit Perdieus af.

Geïnteresseerden zijn ook tijdens het weekend van 29 en 30 december welkom op Leermarkt 14 in Mechelen

LDN

Foto Patrick Hattori

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio