Mensen in armoede genieten van kerstfeest

Mensen in armoede genieten van kerstfeest

Mensen in armoede genieten van kerstfeest

Print
Lier - Bijna tweehonderd inwoners van Lier die het financieel minder goed hebben, genoten donderdag van het kerstfeest dat de vzw Goed Gevoel voor hen organiseerde.
"Met dit kerstfeest willen we mensen die in armoede leven, de kans geven om van Kerstmis te genieten. Voor vele mensen breekt met de kerstperiode een erg moeilijke periode aan. Wij willen hen de kans geven om Kerstmis in warmte, gezelligheid en fijn gezelschap te vieren. Er zijn 164 mensen ingeschreven. Meer kan niet, want daarvoor is zaal De Lispenaar niet groot genoeg. Het is jammer dat we geen beroep kunnen doen op een grotere locatie in Lier", zegt Nathalie Boschmans, coördinator van de vzw Goed Gevoel.

"We kunnen dit kerstfeest organiseren dankzij de hulp van sociaalvoelende leveranciers die gratis of tegen inkoopprijs voedingswaren bezorgen. De kerststronken werden door twee Lierse bakkers geschonken. De bloemstukjes konden we dankzij enkele bloemisten maken. Toch moeten we helaas vaststellen dat het hoe langer hoe moeilijker wordt om voedsel of geldgiften te krijgen", vertelt Nathalie Boschmans.

"En dat terwijl het aantal mensen met geldzorgen sterk toeneemt. Zowel in het sociaal restaurant als in de sociale kruidenier stijgt de vraag enorm.
We kregen de afgelopen twee maanden maar liefst dertig gezinnen meer over de vloer van ons sociaal winkeltje. Het gaat om mensen in extreme armoede. De nood aan een grotere locatie wordt steeds acuter."

"Omdat nu zo'n 180 Lierse gezinnen geregeld een beroep op ons doen, gaan we ons sociaal winkeltje vanaf volgende maand trouwens drie in plaats van twee halve dagen openhouden, namelijk op woensdag-, donderdag- en vrijdagnamiddag. Dit is alleen maar mogelijk dankzij een vijftiental vrijwilligers", onderstreept Nathalie Boschmans.

Info: www.vzwgoedgevoel.be

Chris VAN ROMPAEY

Foto: JoDW

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio