Droger weer op komst

Het is vrijdagmiddag somber en af en toe valt er lichte regen of motregen. Er waait een matige tot vrij krachtige, aan zee een krachtige zuidenwind. De maxima bedragen 6 graden in de Ardennen en ongeveer 10 graden elders. Vrijdagavond en -nacht blijft het zwaarbewolkt en soms valt er nog wat lichte regen of motregen.

Later wordt het droog vanuit het westen. Er staat een vrij krachtige, aan zee een krachtige wind uit het zuiden tot zuidwesten. De minima bedragen 5 tot 10 graden.

Zaterdag blijft het aanvankelijk op de meeste plaatsen droog met wolkenvelden en enkele opklaringen. Later in de namiddag of avond gaat het van het westen uit enige tijd regenen. De zuidelijke wind is matig tot vrij krachtig boven land. Aan de kust staat een krachtige wind. De maxima bedragen 8 graden in Hoog-België tot zowat 12 graden elders.

Van zondag tot en met donderdag blijft het wisselvallig en vooral tijdens oud en nieuw zijn er perioden met regen. De middagtemperatuur schommelt rond 10 graden en hoofdzakelijk op zondag en maandag staat er vrij veel wind. Na nieuwjaarsdag neemt de neerslagkans af en wordt het geleidelijk wat minder zacht.

Belga

Archieffoto

Nu in het nieuws