1 / 2

1 op de 3 mannen wil geen schaamhaar

Uit een Brits onderzoek van de Skin Health Alliance is gebleken dat 1 op de 3 mannen in het Verenigd Koninkrijk zijn schaamhaar laat verwijderen. Volgens de Daily Mail ligt de oorzaak hiervan bij het toenemende aantal haarloze mannen in de media.

tandries

Het onderzoek op basis van online vragenlijsten komt tot de conclusie dat 31,7% van de deelnemende mannen regelmatig hun schaamhaar (laten) scheren, plukken of waxen. 10% doet hetzelfde met hun achterwerk. 28,8 procent beweert elk haartje op hun lichaam te laten staan.

Naast het klok-en-hamerspel zijn er nog een aantal plaatsen die de Britse man liever onbehaard, of tenminste 'gegroomd' ziet. 41% verwijdert storende haartjes uit zijn oren en neus en 28,8% epileert zijn wenkbrauwen. Tenslotte zijn ook de rug en borstkas populair met respectievelijk 12,9 en 20,1%.

Pejazzle

Een verrassende trend die uit het onderzoek blijkt is de toename van het aantal mannen met 'pejazzle'. Dit is de mannelijke vorm van het vrouwelijke 'vajazzle', een wax waarna schitterende kristallen in de schaamstreek gelijmd worden. Of die trend in België zal aanslaan is nog af te wachten.

Lees ook: "Voorkeur voor geen schaamhaar is licht pedofiel" 6 tips: Zo scheer je je schaamhaar 80% vrouwen scheert schaamhaar voor betere orale seks

NIET TE MISSEN