Karel De Smet van Antwerp naar Daejeon Citizen

Karel De Smet van Antwerp naar Daejeon Citizen

Karel De Smet van Antwerp naar Daejeon Citizen

Print
Antwerp gaat, na Kevin Oris vorig seizoen, opnieuw een speler verkopen aan Daejeon Citizen. De 32-jarige verdediger nam gisteren het vliegtuig naar Zuid-Korea om medische testen af te leggen. Als die geen problemen opleveren, tekent De Smet zaterdag een contract van twee seizoenen bij Daejeon.

Antwerp heeft het financieel niet breed, kreeg vorige week een onvoldoende bij de tussentijdse licentiecontrole en mag daardoor voorlopig geen inkomende transfers doen. Allicht zorgt de verkoop van De Smet voor de noodzakelijke financiële verlichting.

Zodra de Great Old alle betalingen heeft gedaan, kan het transferverbod immers per direct opgeheven worden. Antwerp kreeg vorig seizoen al een interessante financiële impuls van Daejeon Citizen met de verkoop van Kevin Oris.

De 28-jarige Kempenaar maakte indruk in Korea met zestien goals en dwong onlangs een lucratieve transfer naar de topclub Jeonbuk af. Daejeon wendt een deel van dat transfergeld nu dus aan om zich opnieuw te versterken op de Belgische markt.

Het verleidde Karel De Smet tot een transfer. De 1m91 lange verdediger, die eerder actief was bij Lokeren, Geel, Hamme en Tienen, legt vandaag medische testen af en tekent morgen een contract van twee seizoenen bij Daejeon.

Antwerp verliest zo een belangrijke sterkhouder in de defensie, want De Smet speelde sinds zijn komst in 2011 41 competitieduels mee.

ST

Foto GMAX

Meer voetbalnieuws