Foute kerstcadeaus nu al online

Het is weer die tijd van het jaar. Enkele dagen na Kerstmis zwieren mensen hun foute kerstcadeaus online. Bij zoekertjessites merken ze een duidelijke stijging van het bezoekersaantal. De website hebbes.be spreekt zelfs van een bezoekerstoename van dertig procent.

drombouts

Foute cadeaus onder de kerstboom, u kent het fenomeen. Wat doet u met die trui, handschoenen of kousen die u eigenlijk niet wilde? Een kijkje op de verschillende zoekertjeswebsites leert ons dat het vooral kleding en gsm's zijn die na Kerstmis online worden gezet. Mensen bieden kerstcadeaus aan tegen een iets lager bedrag dan de aankoopprijs in de winkel.

Onderschriften als "gekregen voor kerst" of "niet mijn smaak" en "te klein gekregen" komen nu geregeld terug bij de laatst geplaatste objecten op zoekertjessites.

Maar dat zijn niet de enige redenen waarom mensen nu zoveel spullen online zetten. Sommigen hebben bijvoorbeeld een nieuwe gsm gekregen en zetten hun oude, die nog maar een paar maanden jong is, te koop. Veel mensen kregen blijkbaar ook iets dubbel en bieden dan een van beide exemplaren aan.

IVTH

Nu in het nieuws