Moeder van gepeste Kayleigh eist vergoeding

De moeder van Kayleigh, het licht autistische 13-jarige meisje dat erg gepest werd door medeleerlingen, eist een schadevergoeding van 2500 euro. De ouders van de pester vinden het bedrag te hoog.

drombouts

De jeugdrechtbank gaat in het voorjaar de pestzaak behandelen tussen de scholieren Kacey en Kayleigh. Het verhaal veroorzaakte eind juni een storm van protest toen de mama van Kayleigh een filmpje op het internet zette waaruit bleek dat haar 13-jarige dochter zwaar gepest werd.

In het filmpje - dat door meer dan 100.000 Belgen is bekeken - was te zien hoe de licht autistische Kayleigh geslagen en vernederd werd door enkele medeleerlingen, waaronder de 15-jarige Kacey.

De mama van Kayleigh eist nu een schadevergoeding van meer dan 2500 euro, een erg hoog bedrag in ons rechtssysteem. Binnen een moordzaak moet een broer of zus van het slachtoffer het vaak met even veel doen.

Bovendien vinden de ouders van Kacey het gevraagde bedrag te hoog, en een verzoeningsgesprek tussen Kacey en Kayleigh heeft nooit plaatsgevonden. Het dossier zal daarom de komende maanden door de jeugdrechtbank behandeld worden.

LEVA

Nu in het nieuws