Cipier verdacht in zes drugsdossiers

Cipier verdacht in zes drugsdossiers

Cipier verdacht in zes drugsdossiers

Print
Mechelen - Een van de Mechelse gevangenisbewakers bij wie begin december een huiszoeking werd uitgevoerd, stond tot twee jaar geleden bekend als een ernstige drugsverslaafde. Door een tekortschietend onderzoek naar het vroegere leven schept justitie veiligheidsrisico’s in de gevangenis.

Begin december liet het parket een huiszoeking uitvoeren bij drie cipiers van de Mechelse gevangenis. “Die gebeurden in het kader van een gerechtelijk onderzoek naar het binnensmokkelen van goederen”, zei Steven De Winter, woordvoerder van het Mechelse parket, toen in uw krant. De drie worden ervan verdacht gsm’s en drugs te hebben binnengesmokkeld.

Lees ook Drie cipiers verdacht van drugssmokkel

Maar er is meer aan de hand. “Een van de drie heeft een relatie met een gedetineerde”, zegt een gevangene. “De vrouwelijke cipier in kwestie levert tegen betaling gsm’s, cocaïne, cash geld en alcohol.”

Volgens de man heeft de cipier een drugsverleden. Dat wordt bevestigd door het parket. De Winter: “Betrokkene is tussen 2006 en 2010 genoemd in zes gerechtelijke dossiers rond verdovende middelen bij de parketten van Leuven, Dendermonde en Brussel.”

Hoe komt het dat een cipier met drugsfeiten op het palmares kan werken in de gevangenis? “Voor aanwervingen werken we met Selor”, legt het diensthoofd personeel van het gevangeniswezen uit. “Een kandidaat moet 21 zijn, een diploma hoger secundair kunnen voorleggen en de burgerlijke en politieke rechten genieten. Indien oude feiten later aan het licht komen wordt teruggekoppeld naar het statuut.”

Lees meer in Gazet van Antwerpen.

Chris De Bruyn

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio