1 / 2

Winter maakt je vijf jaar ouder

In de winter ziet een vrouw er vier jaar en zeven maanden ouder uit dan in de andere seizoenen. Winterse wallen zijn de boosdoener, zo stellen Amerikaanse anti-aging experten.

wverhaert

Een team van Amerikaanse wetenschappers bestudeerde in opdracht van cosmeticabedrijf Adonia Organics de ogen van 5.000 vrouwen tijdens verschillende seizoenen. De onderzoekers concludeerden dat de wallen van de vrouwen significant donkerder waren in de winter.

De oorzaak laat zich raden: door een gebrek aan zonlicht wordt de huid bleker, waardoor de donkere kringen zich duidelijker aftekenen. Dit effect wordt nog versterkt door de vermoeidheid, die ons in de wintermaanden meer treft. Door het gebrek aan zon maken we namelijk minder vitamine D en serotonine (een zogeheten gelukshormoon, red.) aan.

Winterwallen

Omdat onze wallen duidelijker zichtbaar zijn in de winter, lijken we tijdens de koudste maanden van het jaar gemiddeld vier jaar en zeven maanden ouder, stelt onderzoeker Mark Binette. Volgens hem zijn wallen voor vrouwen zelfs een groter probleem dan rimpels: "Wallen doen je ouder lijken, meer nog dan rimpels of grijze haren."

Metro / Photo News
NIET TE MISSEN