1 / 2

Soep in een handomdraai

Niet alle soepen uit blik of brik zijn per se slecht. Al blijft verse soep nog steeds gezonder en liefst ook lekkerder. Wij zijn dan ook doodnieuwsgierig naar de SoupMaker van Philips die verse soep belooft in 23 minuten, zonder dat je er zelf nog iets moet aan doen. Akkoord, het duurt langer dan die drie minuten om een blik soep op te warmen, maar het blijft volgens ons binnen een aanvaardbaar tijdsbestek.

tandries

Aan de slag dus. Bij de SoupMaker zit ook een handig boekje met een dertigtal recepten, die zijn afgestemd op de grootte van de SoupMaker. We kiezen voor romige courgettesoep. Want net als de dames van de eco-buurttuin in De Markt van vorige week, puilt onze tuin uit van deze groente.

Het voorbereidende werk blijft hetzelfde als wanneer je zelf soep maakt. Courgettes in blokjes snijden (650 gr, in blokjes van 2 cm), ui fijn snipperen (100 gr). Daarbij komt nog een teentje look en 450ml groentebouillon. De hele handel mag dan meteen samen in de SoupMaker. Deksel erop, programma kiezen (in ons geval 'gladde soep') en klaar is kees.

Na 10 minuten begint het al lekker naar soep te ruiken in de keuken. De SoupMaker dampt een beetje, dus zet hem beter niet onder een kast. Zorg ook voor een de laatste 4 minuten van het proces begint hij te mixen, en dus lichtjes te trillen. Raak de SoupMaker tijdens het hele proces niet aan, want de buitenkant wordt heet, zo ondervinden wij.

Na exact 23 minuten gaat de verlossende biep en ja hoor: we hebben verse soep! Die bovendien ook lekker is en gladder dan wanneer wij zelf de soep mixen. Ideaal voor kinderen dus, die vaak geen stukjes in de soep lusten. Hou je daar juist wel van, kies dan voor de optie 'boerensoep'. Want de SoupMaker heeft in totaal vijf programma's: gladde soep, boerensoep, compote, smoothies en een mengstand (blender).

Last but not least: de schoonmaak. De SoupMaker kan niet in de vaatwasser wegens de elektrische onderdelen. Je wast hem best meteen na gebruik af onder de kraan.

Conclusie

Iedereen kan met de SoupMaker lekker en snel soep maken. Voor wie daarin routine heeft, maakt het niet zoveel verschil. Maar voor problematische multitaskers of kotstudenten is het een ideaal cadeau (want 109,99 euro).

Info: Roestvrijstalen kan (1,2l). Verkrijgbaar in wit, rood en zwart. Prijs: 109,99 euro. www.philips.be

NIET TE MISSEN