1 / 2

Kerstcadeaus: Niet tevreden, geld terug

We zijn zelden blijer dan wanneer we het inpakpapier van een pakje kunnen scheuren. Daarna is het vaak al heel wat minder. Meestal krijg je niet wat je precies wou. Geen probleem, je verkoopt je cadeau gewoon door. Volgens een onderzoek van eBay verkoopt ongeveer 1 op 10 Belgen hun kerstcadeau door.

tandries

Met Kerstmis achter de rug, komt wat extra geld voor Nieuwjaar zeker van pas zegt Michiel van Deursen, directeur en oprichter van 2dehands.be. "Dit heeft wellicht met de economische crisis te maken. Men verkiest wat meer budget boven een cadeau dat uiteindelijk ongebruikt zal blijven."

Tweedehandssites zijn ideaal voor het doorverkopen van ongewenste cadeaus. Op deze sites worden tussen kerst en nieuw heel wat net gekregen cadeaus doorverkocht. Vooral in categorieën als speelgoed, electro, boeken, dvd's en spelconsoles is de stijging enorm. Bij 2dehands.be gaat het bij bepaalde groepen om een toename van 25 %. Ook Kapaza en eBay merkten een duidelijke stijging.

De omschrijvingen die voor de zoekertjes worden gebruikt geven aan dat het om kerstcadeaus gaat. Aangeboden goederen worden beschreven als 'nieuw in doos', 'in de originele verpakking', 'gekregen voor kerst', 'niet mijn smaak' of zelfs droogweg 'kerstcadeau'.

Zelf een ongewenst cadeau vanonder de kerstboom gehaald? Op volgende sites vind je ervoor een nieuwe eigenaar, en verdien je een centje bij:

Photo News
NIET TE MISSEN