1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Jos Verbist beledigt acteurs 'Thuis' en 'Familie'

Het gaat acteur Jos Verbist voor de wind. 'Quiz me quick', het Eén-programma waarin hij de rol van Armand De La Ruelle speelt, scheert hoge toppen. De acteur deed echter een uitspraak die hem de woede van een aantal collega's op de hals haalde.

tandries

Verbist is leraar in de Brusselse kunsthogeschool RITS. In een interview met De Standaard vertelde de acteur dat hij zijn leerlingen sterk afraadde om in soaps te acteren. Hij vermeldde ook dat hij boos was op acteurs die gemaakte afspraken niet nakomen omdat ze een rolletje in een van de soapreeksen aangeboden kregen.

Brief van dokter Geert

Peter Rouffaer, dokter Geert in 'Thuis', nam Verbist zijn uitspraken kwalijk. Hij schreef als reactie op het interview een open brief. Hierin verdedigt hij de keuzes die hij maakte met veel vuur, en verwijst daarbij naar zijn vader, Vlaamse legende Senne Rouffaer: "Hij vond het niet beneden zijn waardigheid om inhoud te geven aan een van onze gezamenlijke jeugdhelden: kapitein Zeppos. Hij heeft me geleerd om elke rol te respecteren, hoe klein die ook was of hoe weinig tekst er ook was, en te vechten voor elk personage dat ik mocht vertolken."

Verbist beweert dat Rouffaer zijn woorden uit context getrokken heeft, en reageerde op zijn beurt met een brief. "Jij leest dingen die er niet staan. Erger nog, je haspelt citaten uit het interview door elkaar met je persoonlijke interpretatie ervan. Voorbeeld: dat al die mensen van 'Thuis' zouden moeten oprotten, dat zeg ik nergens! Waarom zou ik dat willen doen? Dat jij mij dat probeert in de mond te leggen, dat neem ik je absoluut kwalijk."

Soapacteurs verontwaardigd

Het waren voornamelijk de zeer sterke woorden in de brief van Rouffaer die voor veel deining zorgden in de BV-wereld. In Dag Allemaal vonden ze een forum om te reageren. Ze zetten vooral de draagwijdte van hun werk in de kijker, Janine Bischops ('Thuis'): "Het wordt tijd dat mensen als Jos Verbist respect hebben voor de ontspanning die wij élke dag aan zovelen bieden."

Jacky Lafon ('Familie') had zelf nog nooit van Verbist gehoord, ze gaf een gelijkaardige reactie: "Reeksen zoals 'Familie' en 'Thuis' zijn wél relevant. Als ik hoor hoeveel allochtonen via ons Nederlands leren, bijvoorbeeld, denk ik dat wij een pak meer bereiken dan gelijk welk moeilijk toneelstuk waar Jos zo trots op is"

Moeilijke tijden

De acteurs bekritiseren Verbist om zijn luxepositie, hij heeft namelijk als leerkracht een vaste job. Daarnaast werkt hij ook nog voor het theaterhuis Antigone. Voor de soap-acteurs zorgt een job bij een soap voor werkzekerheid. Ex-RITSstudent Roel Vanderstukken ('Wittekerke'/'Familie') bevestigt dit: "Het zijn moeilijke tijden en dan is het voor mij belangrijker om me goed te voelen en mijn boterham te verdienen voor m'n gezin dan langs de zijlijn steen en been te klagen."

Lees ook: Pastoor Walter uit 'Familie' is dement Guillaume Devos (Pierrot) verlaat Familie Anne Somers stopt als Véronique in Familie Jacky 'Zatte Rita' Lafon laat zich gaan Gangnam Style (video) Daisy Van Cauwenbergh: "Ik moest wel tien beledigingen per dag slikken"

Photo News
NIET TE MISSEN