Weer 20 doden bij bombardement in Syrië

Weer 20 doden bij bombardement in Syrië

Weer 20 doden bij bombardement in Syrië

Print
Bij een bombardement in het noorden van Syrië zijn woensdag minstens twintig mensen gedood, zo heeft het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten gemeld.

Het ging om een bombardement op de plaats Qahtaniyeh in de provincie Raga. Onder de zeker twintig doden zijn er drie vrouwen en acht kinderen. Er zijn tientallen gewonden.

Hoofd militaire politie stapt op

Eveneens vandaag heeft het hoofd van de Syrische militaire politie het bewind van president Bashar al-Assad de rug toegekeerd. Hij verklaarde dat het leger veranderd is "in een bende die dood en vernieling zaait".

"Ik ben generaal-majoor Abdul Aziz al-Jassem Shallal (foto), de chef van de Syrische militaire politie. Ik verklaar mijn desertie uit het leger van het bewind", zegt hij in een videoboodschap dinsdagavond op de nieuwszender al-Arabija. Hij hekelt "de afwijkingen van het leger ten opzichte van zijn fundamentele opdracht de natie te beschermen".

Gevlucht naar Turkije

Generaal Shallal, een soennitische moslim, sprak vanuit Turkije, waar hij zijn toevlucht zocht, en wachtte naar eigen zeggen het juiste moment af om over te lopen. De verklaring van de generaal komt op een ogenblik dat de rebellen verscheidene overwinningen op de reguliere troepen claimen in verscheidene delen van het land.

"Andere eersterangs officieren willen ook deserteren", maar het toezicht van de regering verhindert dat, preciseert de generaal. Vertegenwoordigers van de oppositie zeiden aan de BBC dat verscheidene officieren van het bewind in het geheim met de rebellen samenwerken.

Foto AFP
Generaal-majoor Abdul Aziz al-Jassem Shallal kondigt zijn desertie aan

Nu in het nieuws