Waasland-Beveren pakt punt tegen Genk

Print

Waasland-Beveren pakt punt tegen Genk

Waasland-Beveren en Racing Genk hebben woensdag de punten gedeeld op de 22ste speeldag van de eerste klasse. In Beveren werd het 1-1 . Vossen bracht Genk op voorsprong voor de rust, Badash maakte na een uur de 1-1.

Met 22 punten blijven de Waaslanders zo dertiende, maar ze hebben wel evenveel punten als AA Gent (12de) dat ten onder ging bij KV Mechelen. Genk is voorlopig vijfde.

Het openingskwartier was voor Waasland-Beveren, maar al snel zakte de thuisploeg in elkaar en nam Genk over. Een gekrulde vrije trap van Vossen richting de winkelhaak werd gestuit in de muur. In de 39ste minuut was het wel raak voor de Limburgers: Vossen maakte de 0-1 nadat een vluchtschot van Gorius was afgeweerd. Doelman Cosemans zat er nog dichtbij, maar de bal ging overhoeks binnen.

Een minuut later miste Badash de kans om meteen op gelijke hoogte te komen. Van Hout zat er kwiek tussen.

Na de pauze schoot Gorius iedereen wakker met een knal op de paal. Nadien verwaterde het spel van Genk en daar kon Waasland-Beveren van profiteren. De thuisploeg schreeuwde eerst nog om een strafschop, maar kon al snel vieren nadat Badash de opening vond naast Van Hout: 1-1 na een uur spelen.

Waasland-Beveren ging nog op zoek naar de zege, maar Badash kreeg een kans in de slotfase niet meer in de netten. Genk kwam nog eéén keer gevaarlijk opzetten, maar Plet was te nonchalant voor doel.

Meer voetbalnieuws