1 / 6
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Harmonie en koor kiezen voor dubbelconcert

Twee Essense verenigingen zorgden voor een muzikale kerst door samen te zingen en samen instrumenten te bespelen. Koninklijke harmonie De Verenigde Statievrienden en het koor Sint-Ceciliakoor brachten zaterdag en zondag, muziek van eigen bodem voor eigen publiek. Het kan toch simpel maar daarom niet minder mooi zijn.

Tilborghs Margo

“Het heeft wat jaartjes geduurd eer het koor en de harmonie elkaar vonden en samen voor een dubbelconcert kozen”, zegt voorzitter Frank Cornelissens van de Verenigde Statievrienden. “Maar de samenwerking was en is aangenaam. Elk van ons heeft zijn beste beentje voorgezet en samen hebben we een mooi programma in elkaar gezet waar we trots op zijn.”

Dankwoord

Voorzitter Hans Peeters van het koor Sint-Cecilia bedankte op het einde van het concert pianist Els Schoof. “Het is voor haar de laatste keer dat ze ons koor heeft begeleid. Na een 15 tal jaar heeft Els aangegeven dat het tijd is voor een opvolgster.” Een daverend applaus ging naar de dirigenten, Hans Arnouts en Bart Van Casteren, voor het leiden van de beide verenigingen en het uitwerken van dit concert. Tot slot werd ook pastoor Jos Uytedewilligen en zijn medewerkers bedankt voor het ter beschikking stellen van de kerk.

MaTi
Meer nieuws uit stad en rand

MEER OVER

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio