Noor versiert testperiode in NFL na spectaculaire demonstratie (video)

Print
De Noor Havard Rugland zou wel eens op weg kunnen zijn naar de Amerikaanse National Football League (NFL). Zijn video waarin hij bijna onmogelijke trappen aflevert, is ondertussen al bijna een miljoen keer bekeken op YouTube.

Dat is ook enkele grote teams niet ontgaan en de videoclip leverde Rugland deze week een proefperiode op bij de New Yorks Jets, die in de NFL uitkomen. Volgens Rugland zelf liep dat aardig. "Ze testten me op 'field goals' en 'kick-offs'. Natuurlijk voel je hier dan wat meer druk, maar ik bleef toch behoorlijk rustig", vertelt het 27-jarige talent.

De proefspeler maakte het filmpje samen met zijn broer en wat vrienden en de clip is al meer dan 950.000 keer bekeken op YouTube. In de video scoort Rugland 'field goals' van op 55 meter en voert hij trucjes uit het voetbal, zoals een schaarvolley, moeiteloos uit met een Amerikaanse football.

Opvallend is dat Rugland helemaal geen ervaring heeft met de sport, maar zijn traptechniek is bijzonder. Volgens Michael Husted, de coach die zich op de trappen specialiseert, kan zijn proefspeler de NFL halen als hij zich aan dit tempo blijft ontbolsteren. "Hij heeft een kanon in zijn been zitten. Als hij nu nog zijn techniek perfectioneert, zou hij wel eens kunnen uitgroeien tot een van de sterkste 'kickers' van de NFL", zegt een lovende Husted.

Verder vertelt Husted nog dat hij door zijn club attent werd gemaakt op de YouTube-video en dat de Jets hem aan het werk wilden zien via een proefperiode. "Hij doet me qua postuur en kracht sterk denken aan Sebastian Janikowski van de Oakland Raiders", gaat Husted verder.

"Van waar ik nu sta, is het nog een heel eind tot de NFL, maar mijn doel is om voor de voorbereiding van volgend seizoen een contract te versieren", besluit Rugland ambitieus.

Bekijk het filmpje op YouTube:

MCe

Meer sportnieuws