"Tom Cruise is niet gek"

Tom Cruise is niet gek

"Tom Cruise is niet gek"

Print
Als ze niet in prestigefilms als Pride and Prejudice speelt, duikt Rosamund Pike op in blockbusters als Die Another Day en Wrath of the Titans. Voeg aan dat rijtje vanaf vandaag Jack Reacher toe, waarin de Britse zij aan zij staat met Tom Cruise.

Rosamund Pike straalt. Het contrast met de grijze wolken buiten het torenhoge Mandarin Oriental Hotel in hartje Manhattan kan niet groter. Ligt het aan haar pasgeboren baby Solo? “Natuurlijk heeft dat er ook iets mee te maken. Maar ik ben in de eerste plaats enthousiast over Jack Reacher.”

Het titelpersonage wordt gespeeld door Tom Cruise, een acteur die de afgelopen jaren steeds meer kritiek te slikken krijgt. “Laat me één gerucht de wereld uithelpen: Tom is niet gek. Hij is een enorm energieke man. Soms gaat hij in overdrive. Het gebeurt dat hij 36 uur wakker blijft."

"De reden: hij wil alles zo goed mogelijk doen. Tom is naast acteur ook producent en hij neemt beide taken zeer serieus. Hij vraagt veel van de mensen die hem omringen, maar dat doet hij alleen omdat hij voor zichzelf de lat zo hoog legt.”

Er doen over hem de vreemdste geruchten de ronde. Is hij echt zo’n rare snuiter? “Je kan hem moeilijk normaal noemen. Daarvoor is hij een te grote ster. Toch vond ik dat hij zich opvallend ‘down to earth’ gedroeg op de set. Tijdens de pauze stond hij met iedereen te grappen, tijdens de opnames gaf hij zich voor 200%. Hij ergert zich dood aan alle flauwekul die over hem verteld wordt, maar tegelijkertijd weet hij het te relativeren.”

STTU
Foto AP

MEEST RECENT