Bob Peeters: "Ik kan mezelf niets verwijten"

Eindelijk, denken wellicht zowel AA Gent als Bob Peeters, de T1 van AA Gent. Eindelijk is die laatste wedstrijd van 2012 er. In Mechelen krijgen Peeters en AA Gent een laatste kans om nog in 2012 een zwarte reeks te beëindigen.

ikerremans

Bob Peeters wacht al sinds 29 september (1-0 met Cercle tegen Charleroi) op een zege. AA Gent wacht sinds 27 oktober (2-0 tegen Bergen met Manu Ferrera als T1) op een driepunter.

Hoe zwaar weegt dit op de mens Bob Peeters? “Af en toe is het moeilijk om het van mij af te zetten maar mijn twee kindjes hebben nog recht op hun papa. Ik sluit me dus niet op. Dat deed ik ook niet op de dag van mijn ontslag bij Cercle. Twee uur later stond ik al op de voetbal met mijn zoontje. Je moet nu eenmaal verder."

"Ik kan mezelf ook niks verwijten. We zijn nog geen enkele wedstrijd weggespeeld. Als je kansloos met 4-0 verliest dan is het een ander verhaal maar dat overkwam ons nog niet."

"Ik krijg de opmerking dat ik steeds hetzelfde vertel maar er is ook geen ander verhaal. We kunnen enkel hopen dat de bodem bereikt is. Er komen versterkingen. Ik heb daar inspraak gehad, zeker wat betreft Neto die ik toch wel goed ken. Deze ploeg mist power om ons toe te laten onze dominantie ook te vertalen in resultaten. Enkel Mboyo scoort. Dat is gevaarlijk, want je wordt te afhankelijk van één man.”

Er mag wellicht ook wat leiderschap bij? “Ja, daarom had ik ook onlangs een lang gesprek met Bernd Thijs die, als hij fit is, mijn kapitein is. Van zodra mogelijk in zijn herstelproces hoop ik dat hij zijn rol als kapitein of als steun voor Van Der Bruggen in de kleedkamer op zich kan nemen."

"Bovendien moet de kern afgeslankt worden. Er zijn te veel ongelukkige spelers omdat ze niet voldoende aan bod komen. 24 veldspelers en 3 keepers zal ik meenemen op winterstage. De spelers voor wie er geen plaats is, zijn al op de hoogte. Vanaf 3 januari trainen we met niet meer spelers.”

Pierre Hellebaut Foto Belga

MEER OVER Bob Peeters

Meer voetbalnieuws