Rook verstoort kerstfeest rusthuis

Rook verstoort kerstfeest rusthuis

Rook verstoort kerstfeest rusthuis

Print
Sint-Gillis-Waas - Zestien bewoners van het OCMW-rusthuis in de Blokstraat werden op kerstavond geëvacueerd na een hevige rookontwikkeling. Een vergeten broodmandje op het vuur was de oorzaak.

Terwijl zowat de halve wereld een rustig kerstfeest vierde, werden de bewoners van het OCMW-rusthuis Sint-Helena maandag getrakteerd op een iets spectaculairdere avond. Net toen iedereen de voeten onder de tafel schoof, werd de rust verstoord. De verpleging liep de gangen van het rusthuis af terwijl ze op de deur klopten en iedereen aanmaanden de kamers te verlaten.

Het voltallige brandweerkorps van Sint-Gillis-Waas rukte uit. Zij hadden de situatie al snel onder controle. "Dankzij het rookdetectiesysteem in het rusthuis, kregen we meteen een melding binnen", zegt brandweercommandant Jean-Paul Heyens. "Uiteindelijk ging het eerder om een hevige rookontwikkeling die nog niet de kans had gekregen om over te gaan in een brand. Een van de bewoners had een mandje te dicht bij een kookplaat gezet, en dat was beginnen smeulen." Rond 21.30 u kon iedereen terugkeren naar hun kamers. Brandweerlui, burgemeester en directie keerden terug naar hun feesttafels. Alleen Maria Donis was minder gelukkig. De brand was op haar kamer ontstaan. Door de felle rookontwikkeling moest zij de nacht elders doorbrengen.

"Een kerstmenu klaarmaken is voor iedereen stresserend, zeker voor mensen op leeftijd", lacht de vrouw verontschuldigend. "Ik moet vergeten zijn dat er nog een broodmandje op het vuur stond. Ik heb de mensen hier alleszins een kerst bezorgd die ze niet snel zullen vergeten, ook een verdienste", grapt ze.

SOPY

Foto Geert De Rycke

MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio