De Brouwerij sluit op 1 februari

Jeroen Van Alphen (26) stopt vanaf 1 februari met de uitbating van De Brouwerij in Weelde (Ravels). Hij was de enige kandidaat om de zaak in maart dit jaar van de gemeente in concessie te nemen, nadat de vorige concessiehouder eind 2011 de boeken had neergelegd.

Van Beurden Kathleen

"Er komen te weinig klanten over de vloer om de zaak rendabel te houden", zegt Van Alphen (foto). "We zijn niet failliet, maar zover willen we het ook niet laten komen. Ik vind het enorm spijtig dat het zo moet lopen. We hebben er alles aan gedaan om klanten aan te trekken. Voor we opengingen, heb ik een heel sterk businessplan opgesteld en ook onze klanten hadden niets dan lof over het eten. Maar het bleek moeilijker dan verwacht om mensen uit Weelde aan te trekken en er werd ook veel over ons geroddeld."

"Mijn vriendin kan elk moment bevallen en ik wil nu voor een job met meer zekerheid kiezen. Vanaf februari ga ik aan de slag als vertegenwoordiger voor groothandel Hanos (uit Hasselt), die horecaproducten verkoopt. En in de weekends zal ik mijn vorige job als thuiskok weer oppikken."

De gemeente is nog maar net op de hoogte van Jeroens plannen om te stoppen. "Begin januari zal het schepencollege hierover vergaderen", zegt burgemeester Walter Luyten (CD&V). "Waarschijnlijk zullen we in eerste instantie proberen om een nieuwe concessiehouder te vinden, maar ik denk dat we ook andere mogelijkheden moeten onderzoeken."

Kathleen VAN BEURDEN

Archiefbeeld Hilde van Geirt

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio