1 / 45

“Bij zo’n veldcross moeten de renners afzien en wij dus ook een beetje”

De domeinen rond het College van het Eucharistisch Hart waren zaterdag 22 december voor de 18de keer het toneel voor een cyclocrosswedstrijd. De regenval had het parcours herschapen tot een grote modderpoel en dat maakte de omloop voor de renners loodzwaar.

Tilborghs Margo

Maar ook de bezoekers moesten zich een weg banen langs een drassig parcours.

Zonder laarzen konden de bezoekers het domein niet op. Grote stukken weiland waren ondergelopen en amper begaanbaar. Auto’s geraakte niet meer op het parkeerterrein en zij die er wel stonden geraakte later amper weg.

Met behulp van tractors werden de wagens weer van het veld gehaald.

“Machtig.

Ik vind het echt machtig”, zegt Piet Jaspers uit het Nederlandse Nispen. “Bij zo’n veldcross moeten de renners afzien en wij dus ook een beetje. We moeten solidair zijn. Dit is veldcross en hier moet je gewoon bij zijn en niet zomaar vanuit je luie zetel bekijken op televisie.”

Vlakbij de tribune staat Fientje, de bomma van Kevin Pauwels. “Nee, ik heb er geen goed oog in. Het weer is te slecht. Dit is geen weer voor onze Kevin. Hier zal hij niet goed crossen, dat voel ik gewoon. Het is te koud en te nat voor mijn kleinzoon.”

Geen enkele wedstrijd slaat ze over. “Zolang ik kan zal ik voor onze Kevin komen supporteren. Dan roep ik: ‘Komaan hé Kevin, ge kunt het”.

Nog wat verderop zit de twintigjarige Maaike Lanssens van de Molenspurters uit Meulebeke zich op te warmen in een wachtpost van het Rode Kruis. Door onderkoeling werd het even helemaal zwart voor haar ogen en ging ze onderuit.

“Wij zijn hier op post met vijftiental Rode Kruis helpers. Onderkoeling komt wel eens meer voor bij dit weer”, zegt de Rode Kruisverantwoordelijke van dienst.

“Maar verder zijn er tot nu toe nog geen noemenswaardige dingen gebeurt. Laten we hopen dat dit zo blijft al staan we natuurlijk altijd stand-by om te helpen.”

Al bij al blijft de cross een geweldig gebeuren. Dat je de regen erbij moet nemen vinden de wielercrossfanaten niet erg. “Dit hoort er nu eenmaal bij. En daarbij, onze wieleridolen laten we niet in de steek”, zo klinkt het langs de zijlijn.

MaTMeer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio