Team van Denuwelaere boos om niet-selectie voor WB-cross in Zolder

Jan Denuwelaere (Style&Concept) is ondanks zijn zege van zaterdag in Essen (BPost Bank Trofee) niet geselecteerd voor de wereldbekercross van zondag in Zolder. Dat zorgt voor ongenoegen bij de renner en zijn omkadering. "De objectiviteit van bondscoach Rudy De Bie is ver te zoeken", stelde Garret Van Den Berghe, voorzitter van het Style&Concept Team, zondag.

jrosquin

"De bondscoach blijft herhalen dat Jan zich moet blijven bevestigen in de komende wedstrijden om aanspraak te kunnen maken op een wereldbekerselectie. Dat lijkt ons logisch, maar geldt dat ook niet voor de andere Belgen? Er zijn renners die zaterdag ziek waren, al dan niet de start namen, en zondag alweer hun niveau niet haalden. En diezelfde renners zijn intussen alweer zeker van hun wereldbekerselectie voor Zolder. We dachten dat een bondscoach de taak had om de beste renners van het moment voor een wereldbekerselectie aan te duiden. Afgaande op de vele reacties denkt zowat heel België er zo over, alleen De Bie ziet het anders."

Denuwelaere won zaterdag na de declassering van Zdenek Stybar, die de renner van Style&Concept in de eindsprint ten val gebracht had. "De gevolgen van die tuimelperte vallen mee", meldde Denuwelaere. "Ik had niet zo'n goede nacht. De schaafwonden aan knie, bil en arm deden behoorlijk wat pijn. Maar nu voel ik toch al beterschap. Enkele bezoeken aan de kine moeten het lichamelijk leed op korte termijn verhelpen. Jammer genoeg val ik voor de wereldbekerwedstrijd in Zolder alweer uit de boot."

Foto: Isosport Jan Denuwelaere na de cross in Essen

Meer sportnieuws