N-VA/PLE zet sterk team in de steigers

Op 14 oktober duidde de kiezer negen raadsleden aan die N-VA/PLE vanaf 2 januari in de gemeenteraad zullen vertegenwoordigen. Met de voordracht van vier OCMW-raadsleden en twee leden voor de Politieraad van de zone Grens vervolledigt de partij haar ploeg.

Tilborghs Margo

Bij de les

In de gemeenteraad blijven Dirk Smout, Geert Vandekeybus, Tom Bevers, Kevin Ooye en Katrien Somers op post. Ze krijgen versterking van Guy Van den Broek, Agnes Broos, Robin Jacobs en Anne Somers. Smout blijft fractievoorzitter: "Met negen willen we nog meer dan de voorbije zes jaar een verschil maken. We gaan het CD&V-sp.a-schepencollege voortdurend bij de les houden, om ervoor te zorgen dat ze al hun beloftes waarmaken. Daarnaast gaan we met eigen voorstellen zoveel mogelijk van ons verkiezingsprogramma trachten te realiseren."

De twee huidige OCMW-raadsleden van N-VA/PLE, Thomas Dekkers en Suzanne Kerstens, krijgen versterking van Cathy van den Buys en Jasper Van Landeghem. Kerstens: "Het OCMW moet de uitbouw van de omgeving van De Bijster tot Woonzorgzone in goede banen leiden, en tegelijk elke dag opnieuw klaarstaan voor de Essenaren die een duwtje in de rug nodig hebben. Een hele uitdaging, die we samen met voorzitter Schrauwen en de zes overige raadsleden willen aangaan".

Wachten op bestuursakkoord

In de zonale Politieraad zetelen zes Essense gemeenteraadsleden, naast zes uit Kalmthout en zeven uit Wuustwezel. Dirk Smout en Kevin Ooye gaan er de N-VA/PLE-zitjes innemen. "De voorbije zes jaar stond ik er alleen voor", zegt Kevin Ooye, "nu komen er uit de drie gemeenten N-VA-vertegenwoordigers. Samen gaan we werken aan een politie die dicht bij de mensen staat."

Ondertussen wacht Essen nog altijd op een bestuursakkoord. "Op 14 oktober beslisten CD&V en sp.a om samen in zee te gaan, maar wat ze willen doen is nog altijd niet bekend. Zelfs in Antwerpen gaat dat sneller," stelt Smout - met een knipoog naar Bart De Wever.

Meer informatie : Dirk Smout, tel. 03/677 12 22, dirk.smout@nvaple.be Suzanne Kerstens, tel. 03/667 42 85, suzanne.kerstens@nvaple.be Kevin Ooye, tel. 0477/85 52 25, kevin.ooye@nvaple.beMeer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio