Anderlecht wint spektakelmatch van Genk

Anderlecht heeft een erg goede zaak gedaan in de titelstrijd. In een erg vermakelijke pot voetbal ging de landskampioen met 2-4 winnen op het veld van Racing Genk. Het team van Mario Been miste de kans op een punt of zelfs de volle buit.

jrosquin

Bij de rust zag het er behoorlijk benard uit voor de thuisploeg. In de laatste tien minuten voor het rustsignaal scoorde Anderlecht twee maal. Gillet maakte de 0-1 met de kop en vlak voor rusten verdubbelde De Sutter de voorsprong.

Genk bleef niet bij de pakken zitten en ging op zoek naar de aansluitingstreffer. Die viel er uiteindelijk op het uur na een floddergoal van Koulibaly. De Genkse aanhang schreeuwde het team naar voren en een kwartier voor tijd ontplofte de Cristal Arena toen Plet de gelijkmaker scoorde. Met dank aan Thomas Buffel die opnieuw met een prachtassist uitpakte.

Anderlecht leek klaar voor de slachtbank, maar in plaats van 3-2 werd het tegen de gang van het spel in plots 2-3. Opnieuw stond die dekselse De Sutter op de juiste plaats om een schot op de paal van Kanu binnen te leggen.

In de laatste minuut leek de gelijkmaker er dan toch nog van te komen, maar Vossen wrong de licht gegeven strafschop de nek om. Vossen knalde het leer over het doel van Proto.

In de extra tijd zette Jakovenko nog de puntjes op de i.

Anderlecht verstevigt zo zijn leidersplaats. Racing Genk moet na 21 speeldagen genoegen nemen met de zesde plaats.

Foto: PN Tom De Sutter viert een van zijn twee doelpunten

MEER OVER Anderlecht

Meer voetbalnieuws