Hans I regeert als Prins der Wuitens over het Wuitencarnval 2013

Hans De Vuyst (41) werd zaterdagnacht met een recordaantal stemmen 57ste Prins der Wuitens verkozen. De bloemist van het Tweebruggenplein gunde zijn medekandidaat Franky De Donder (49) slechts enkele kruimels.

arlette vanden bonne

Het tellen van de stemmen duurde bijzonder kort. Een half uur na het sluiten van de stemverrichtingen kon ere-voorzitter Michel De Geyter het resultaat al meedelen. "Er werden 807 geldige stemmen uitgebracht. Daarvan waren er 734 voor Hans en 73 voor Franky. Prins Hans I zal de Wuitensfeesten van 9 tot 11 maart leiden."

Meteen kropen de fans van de nieuw verkozen prins op het podium terwijl de twee kandidaat voor de titel van Prins der Wuitens elkaar in de armen vielen. Uitbundig feestgedruis met een polonaise barste los. De nieuw verkozen prins bedankte zijn kiezers met zijn eigen carnavalsschlager ?'t Is hier carnaval in Ham'. "Bedankt allemaal omdat ge door zo'n slecht weer naar hier zijt en voor mij stemde. Ik ben vooral blij met de aanwezigheid van de prins van Moerzeke 1 Kastel. Samen zorgen wij voor onvergetelijke carnavalsdagen."

Voor prins Hans I gaat een droom in vervulling. "Die begon in 2009. Toen was ik hofjonker van prinses Martine I. Nu heb ik mijn eigen hofhouding met Gustaaf De Saeger als hof maarschalk, Heidi Van Goethem en Evelien de Kinders als hofdames en Benny Boodts als hofnar."

Etienne De Loose, voorzitter van het Wuitenscomité, is tevreden over de eerste prinsenverkiezing op zaterdag in plaats van vrijdag. "Ondanks het barslechte regenweer waren er verrassend veel stemmers. Nu konden ook de zelfstandigen en de sponsors hun stem uitbrengen. Op vrijdag met de kerstmarkt was dat moeilijker voor hen. We hebben een uitstekende prins die op zaterdag 4 januari plechtig w"'ordt aangesteld." WO

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio