NRA noemt Democratisch voorstel wapenwet "een leugen"

De Amerikaanse wapenlobby sluit alle steun aan een voorstel tot wapenwet uit. Het Democratische voorstel om aanvalswapens te verbieden is "gestoeld op leugens", zei Wayne LaPierre, vicevoorzitter van de machtige National Rifle Association (NRA).

jrosquin

De Democratische senator Diane Feinstein stelde na het drama in de Sandy Hook school in Newtown (Connecticut) opnieuw haar voorstel van wapenwet voor om de verkoop van aanvalswapens en munitiemagazijnen met grote capaciteit aan banden te leggen. President Barack Obama beloofde het voorstel te steunen.

Maar de NRA wijst net als de voorbije dagen elke beknotting op het vrije wapenbezit af. "Het is een waardeloos voorstel en daarom denk ik dat het niet aangenomen zal worden", zei LaPierre aan de zender NBC tijdens het programma Meet the Press. "Het voorstel is volledig op leugens gestoeld", vervolgde hij. "De politici zeggen de waarheid niet. Ze zeggen dat die wapens krachtiger zijn, dat klopt niet. Ze zeggen dat ze grotere gaten veroorzaken, dat klopt niet. Ze zeggen dat ze grotere kogels gebruiken, dat klopt niet. Ze zeggen dat het aanvalswapens zijn, dat klopt niet", verdedigde LaPierre zijn zaak.

Daarop pleitte de NRA-topman opnieuw voor het posteren van gewapende bewakers aan elke school.

Bij het bloedbad dat Adam Lanza vorige week aanrichtte in de basisschool in Connecticut vielen 26 slachtoffers, onder wie 20 kinderen.

Foto: PN Wayne LaPierre

Nu in het nieuws