Nys: "Van dipje wil ik niet spreken"

Belgisch kampioen Sven Nys (Landbouwkrediet-Euphony) kon dit weekend geen overwinning boeken. Na zijn vijfde plaats van zaterdag in Essen, moest hij zondag op de Citadel in Namen vrede nemen met de tweede plaats, na een sterke remonte in de slotfase. "Maar van een dipje wil ik niet spreken", vertelde Nys na afloop.

jrosquin

"Zaterdag kon ik toch volgen en zonder pech had ik beter gedaan dan vijfde. Vandaag ging het inderdaad minder goed. Mijn eerste wedstrijdhelft was ronduit slecht. Gelukkig keerde het tij in de tweede helft. Laat het me zo stellen: ik was niet bekwaam om mijn stempel op de laatste twee wedstrijden te drukken en ik had het liever wat steviger gedaan maar zorgen maak ik me toch nog niet. Vergeet niet dat Kevin Pauwels outstanding was", verduidelijkte de Kannibaal van Baal.

"Dat ik profiteer van de tegenslag van Niels Albert kan ik niet ontkennen. Maar zo gaat dat in de sport. Zaterdag was het mijn beurt om pech te krijgen, vandaag in Namen was Albert aan de beurt. Daarmee ligt de strijd om de eindzege in de Wereldbeker weer helemaal open. Zolder is een parcours voor Pauwels, Rome is een vraagteken. In Hoogerheide zijn we een maand verder en zullen we zien hoeveel krachten iedereen nog over heeft. Een zaak is zeker: het wordt knokken voor elk puntje. In het vooruitzicht van het nationale kampioenschap moet je aan deze wedstrijd geen conclusies vastknopen. Laat ons eerst maar eens afwachten wie er vlot door de zware eindejaarsperiode komt."

MEER OVER Sven Nys

Meer sportnieuws