Lestienne stopt zegereeks van Standard

Lestienne stopt zegereeks van Standard

Lestienne stopt zegereeks van Standard

Print
Club Brugge heeft de eerste van twee toppers van de 21ste speeldag gewonnen op het veld van Standard Luik. De thuisploeg kwam meteen na de aftrap op voorsprong via Ezekiel. Maxime Lestienne (foto links) ontpopte zich echter tot man van de match en maakte twee fraaie doelpunten voor blauw-zwart. In de toegevoegde tijd maakte Bacca er nog 1-3 van.

Club springt zo in de stand over de Rouches en Lokeren met 38 punten naar de derde plaats, voorlopig op acht punten van leider Anderlecht. Standard is vijfde met 35 punten.

Ezekiel scoort snel

Scheidsrechter Luc Wouters had de wedstrijd nog maar pas op gang gefloten toen Ezekiel al profiteerde van mistasten in de Brugse verdediging. Jim Larsen liet zich aftroeven en het 19-jarige goudhaantje schoof het leer onder de uitgekomen Vladan Kujovic (1-0). In een aangename eerste helft had de score hoger kunnen oplopen, maar de thuisploeg sprong te onzorgvuldig met de kansen om.

Bij Club bleven Verstraete en Tchité bij de rust in de kleedkamer voor Refaelov en de wederoptredende Vazquez en dat leverde meteen resultaat op. Vazquez verstuurde een heerlijke diepe bal naar Lestienne, die oog in oog met Kawashima binnenduwde (1-1). Een kwartier later sloeg de tandem Vazquez-Lestienne opnieuw toe, waarna de Brugse winger zijn tweede van de namiddag tegen de netten trapte. In de slotfase lukte topschutter Carlos Bacca zijn zeventiende van het seizoen (1-3).

Zondagavond (18u) staat de tweede topper en tevens de slotwedstrijd van deze speeldag op het programma. Racing Genk ontvangt dan in de Cristal Arena landskampioen en competitieleider RSC Anderlecht.

MEER VOETBALNIEUWS